Seepran info: SUP-direktiivi

 

Mikä ihmeen SUP?

SUP eli EU:n Single U se Plastics direktiivi tähtää tiettyjen muovituotteiden ympäristövaikutusten vähentämiseen. Direktiivillä halutaan vähentää muoviroskaa ympäristössä, erityisesti merenrannoilla, edistää kiertotaloutta sekä  yhtenäistää tuotesääntelyä EU:n sisämarkkinoilla. SUP direktiivin myyntikielto koskee muovia sisältäviä kertakäyttöisiä aterimia, lautasia, sekoitustikkuja, pillejä ja EPS muovista valmistettuja take away astioita. Direktiivi saatetaan osaksi kansallista lainsäädäntöä kesällä 2021.
 

 

Miten SUP näkyy arjessamme?

Kertakäyttötuotteiden tuotevalikoimamme tulee päivittymään ympäristöystävällisemmäksi. Kielletyt muovituotteet poistuvat valikoimastamme kesän 2021 aikana.

Lisäksi tiettyihin muovia sisältäviin tuotteisiin, kuten muovipikareihin, tulee jatkossa merkintävaatimus:
”Tuote sisältää muovia”.

Valikoimaamme päivitetään ja yhteistyökumppanimme kehittävät jatkuvasti uusia ja ympäristöystävällisempiä tuoteratkaisuja.
 

Miten SUP vaikuttaa tuotevalikoimaamme?

Myyntikiellettyjen tuotteiden tilalle tarjoamme ympäristöystävällisempiä ja SUP direktiivin mukaisia tuotteita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että muovipillit korvataan paperipilleillä, muoviset aterimet ja sekoittimet puisilla, muovilautaset kartonkilautasilla ja EPS tuotteet muun muassa kartonkisilla tai bagassi tuotteilla.

Valikoimaamme päivitetään jatkuvasti. Tiedustele uudistettua tuotevalikoimaamme asiakaspalvelustamme, oman alueesi VeliMark myymälästä tai tarkista saatavuus verkkokaupastamme.

velimark.fi / asiakaspalvelu@velimark.fi / p. 02 251 0231